Nytt efter flytt

20.06.2017 kl. 12:46
Det är inte ofta man flyttar in i helt nybyggda utrymmen. Det har Sydkustens kansli nu fått göra när vi etablerar oss i Victoriakvarteret på Busholmen.

För tillfället är hela Busholmen en enda stor byggplats och byggandet kommer att fortgå i området ännu länge. Det byggs för tillfället mera  i Helsingfors än på 10 år. Man har i staden ställt målet till 6000 nya bostäder per år. Av dem som nu är under byggnad finns var femte på Busholmen. Området skall vara färdigbyggt före 2030 och då skall här bo 18 000 personer. På Busholmen kommer det också att finnas flera tusen arbetsplatser. En ny stadsdel motsvarande en medelstor stad i Finland växer upp.


Utsikt från fönstret. Det fixas ännu lite på fasaden.

Victoriakvarteret börjar så småningom vara färdigt och i organisationscentret har hyresgästerna börjat flytta in. Ännu finns det en del som är lite på hälft i våra kontorsutrymmen och vi måste vänja oss vi nya tekniska lösningar. Att packa ner och ordna upp innan flytten tog lång tid och att hitta rätt plats för allt här i det nya kontoret tar också sin tid. Nya hyllor och skåp måste anskaffas och monteras. Det är alltså inte bara själva utrymmena som är nya. Vi har även gått in för att förnyat våra kontorsmöbler och kan nu jobba vid ergonomiskt riktiga arbetsbord. Det känns bra och vi får nu lära oss att inte bara sitta, utan att också stå en tid av arbetsdagen. Det kräver en del disciplin, men vi vaktar på varandra.


Nu skall vi stå och jobba.

Sydkustens kansli har tidigare funnits precis i centrum, så det är nog en liten omställning att flytta lite längre bort. För besökare och våra förtroendevalda har det varit lätt att sticka sig in på kontoret på Georgsgatan. Men det är också lätt att ta sig till Busholmen. Det är inte långt till metrostationen i Gräsviken och efter sommaren stannar 9:ans spårvagn precis utanför vårt fönster.  

Nu skall vi snart fira midsommar och i juli stänger vi kontoret under semestern. Det gör gott att efter en hektisk vår få koppla av. När vi kommer tillbaka på jobb i augusti blir det både spännande och stimulerande att börja arbeta i en ny miljö.  
 

Agneta Eriksson
Direktör

Tidigare bloggar
 


Barnbokens vuxna vänner
 


Nytt år och nya tag
 


Framtidsfabriken - ett tvärkonstnärligt samarbete
 


Besök till Stockholm
 


Digitalisering - dagens nyckel till en ny värld
 


Kontrasternas Esbo
 


Läs med mig på dagis!
 


Eftis och skola - tillsammans för barnens välmående