Nytt år och nya tag

11.01.2018 kl. 14:10
Egentligen har jorden bara gått ett varv kring solen igen och livet rullar på som vanligt, men det känns alltid lite speciellt och spännande när årtalet ändras och vi börjar från dag ett och månad ett igen. Den gamla kalendern (jo, jag använder ännu en papperskalender) får åka i byrålådan och den nya känns fräsch och ivrig att bli ifylld!

Ett nytt år lockar till att ge löften, att bli bättre på något, att förbättra sina vanor, att försöka nå ett mål eller att lämna något bakom sig. Något av dessa har jag väl också tänkt ut för min egen del och ska försöka mitt bästa! Dagarna kring jul och nyår brukar vigas för både paketering och planering, det gamla ska redovisas och rapporteras och det nya ska tänkas ut och förberedas.

Också på Sydkusten vänder vi blad och inleder ett nytt år. Verksamheten fortsätter delvis enligt tidigare mönster, men det är också många nya spännande saker på gång. Ordkonstgrupperna som startade på hösten fortsätter efter julpausen och några nya grupper sätter igång. Dessutom ryms nya barn och unga med i några gamla grupper.

Jag ser mycket fram emot att nästa vecka sparka igång fortbildningen ”Eftis möter skola” i Österbotten. Fortbildningen, som finansieras av Utbildningsstyrelsen, ordnas på två orter och består av fyra olika moduler samt förhands- och mellanuppgifter. Till vår glädje har vi ungefär 40 deltagare i Österbotten och 15 i Nyland. I Nyland har två av modulerna hållits under hösten och två återstår. I min novemberblogg skrev jag om fortbildningen, som just hade startat. Det stora intresset tyder på att dylika fortbildningar verkligen behövs och att vår roll som utvecklare av verksamheten och eftisledaryrket är viktig.


Sydkustens personal planerar 20-årsjubileum.

År 2018 firar Sydkusten 20-årsjubileum och vi kommer under året att ordna en del evenemang och annat program för att uppmärksamma detta. Själv inledde jag min anställning på Sydkusten i samband med att organisationen grundades 1998. Under dessa år har arbetet på Sydkusten gett många intressanta, viktiga och framför allt roliga och varierande arbetsdagar. Sydkustens verksamhet under 20 år kommer att sammanfattas bl.a. i en mobil utställning som utarbetas under våren och som vi hoppas att många ska få ta del av senare i år. Vi börjar komma till en mogen ålder, både Sydkusten och undertecknad!

 

Jag önskar alla en riktig gott och givande nytt år 2018!
 

Monica Martens-Seppelin
Utvecklingschef
Tfn: 050 330 8234
monica.martens-seppelin(at)sydkusten.fi

Tidigare bloggar
 


Barnbokens vuxna vänner
 


Nytt år och nya tag
 


Framtidsfabriken - ett tvärkonstnärligt samarbete
 


Besök till Stockholm
 


Digitalisering - dagens nyckel till en ny värld
 


Kontrasternas Esbo
 


Läs med mig på dagis!
 


Eftis och skola - tillsammans för barnens välmående