Fira ordkonstveckan 19-25.3!

12.03.2018 kl. 15:56
Ordkonstveckan bjuder alla att inspireras av böcker, berättelser och ordkonst! Sydkustens ordkonstskola koordinerar och samlar evenemang och program runtom i Finland på en och samma sida.

Den nationella ordkonstveckan lyfter upp ordkonst som konstform och ordkonstundervisningen både på svenska och finska runt om i Finland. Syftet med veckan är att lyfta fram vikten av läslust och visa de mångsidiga möjligheterna som finns för att utöva ordkonst.

Bland evenemangen finns den internationella berättardagen som firas på flera håll 20.3, poesikvällar, utställningar och ordkonstskolornas kontinuerliga verkstäder.

Ordkonst som hobby är kreativt, utvecklar språket och passar för alla åldrar. Undervisningen är tvärkonstnärlig och bygger på berättandets olika former; det skriftliga, muntliga och drama-inspirerade. Ordkonst är upplevelser, nya erfarenheter och positiv samvaro. Sydkustens orkdonstskola välkomnar alla som vill att bekanta sig med våra verkstäder under veckan.

Ordkonstveckan arrangeras av Föreningen för ordkonstundervisning i Finland. Läs mer på föreningens webbplats: www.sanataide.fi

Du hittar också tidigare års evenemangsinfo på ordkonstskolans webb: https://ordkonst.fi/ordkonstveckan/