Sydkustens ordkonstskola antar nya elever

28.08.2018 kl. 09:36
Första veckan i september startar höstterminen i Sydkustens ordkonstskola.

Det här läsåret ordnar vi sammanlagt 28 ordverkstäder i 11 kommuner i Nyland och Åboland. Det blir ett kreativt och fartfyllt läsår med årets tema "Hemligheternas portal".

I huvudstadsregionen ordnas sammanlagt 9 ordverkstäder för barn i skolåldern. Nytt för i år är att Helsingfors stad godkänt Ordkonstskolans läroplan för grundläggande konstundervisning. Det ger Ordkonstskolan nya möjligheter att utveckla ordkonsten som konstform och hobbyform.

Alla grupperna är öppna för både tidigare deltagare och nybörjare.

I östra Nyland startar i höst fem ordverkstäder. Alla grupperna är öppna för både tidigare deltagare och nybörjare. Ordkonstledare i Borgå är Filippa Hella och Marit Björkbacka, i Lovisa Olli Sirén, i Sibbo Lotta Sanhaie och Elisabet Öhman.

I västra Nyland startar fyra ordverkstäder. Kyrkslättgrupperna leds i år igen av ordkonstledare Petra Norrgård och i Karis och Ekenäs börjar Leona Böckerman som ny ordkonstledare.

I Åboland startar i höst nio ordkonstgrupper. Paola Fraboni leder grupper i Åbo och Pargas och koordinerar Ordkonstskolans verksamhet i regionen. Två helt nya grupper för i år är en ungdomsgrupp under ledning av Catharina Walldén på Bokens hus i centrala Åbo och Kimitoöns nya ordkonstgrupp under ledning av Sofia Törnqvist som riktar sig till elever i åk 3-6.

Anmälningar och mera information: ordkonst.fi

 

Vad är ordkonst?
Ordkonst är en tvärkonstnärlig konstform. Den stärker barns och ungas språkkänsla på ett kreativt sätt. I ordkonsten står begrepp som fantasi, skrivande, muntligt berättande, ordlek och litteratur i fokus. I kombination med musik, konst, drama och digitala medier inspireras var och en att hitta glädjen i språket, skrivandet och läsandet. Fantasin är utgångspunkten i all ordkonstverksamhet.

Vad gör Sydkustens ordkonstskola?
Sydkustens ordkonstskola arrangerar fortlöpande ordkonstverksamhet i form av ordverkstäder efter skoltid, som grundläggande konstundervisning och under friare former. Utöver det gör vi även specialsatsningar inom den grundläggande undervisningen i skolor.
 

 

Maja Ottelin
Ledande ordkonstledare
Sydkustens ordkonstskola
maja.ottelin(at)ordkonst.fi
045-8944 089

Iréne Poutanen
Ledande ordkonstledare
Sydkustens ordkonstskola
irene.poutanen(at)sydkusten.fi
045-8944 088

Läs mera: ordkonst.fi