VårKultur bjuder på Kultursmaker

30.03.2019 kl. 10:34
Närmare 50 arrangörer deltar med program under VårKultur 2019 som förverkligas 6-22.4.2019.

Årets tema bjuder på ett mångsidigt program med bl.a. traditioner och trender, fasta och fester, tangor och tapas, smoothiecykel och smaksnurra. Det kommer att handla om institutionsmat och mathantverk, om produktion och konsumtion, om påsk och plast, om mellanmål och musik, om middagar och myter. Det blir föredrag, diskussioner, soppteater, smakbitar, litteratur, poesi, rim och ramsor, evenemang, berättelser, guidningar, film och mycket mera.

I programmet ingår även olika kampanjer: VårKultur samlar in berättelser om matupplevelser och minnen och bilder av åboländska kylskåp #åboländskakylskåp. VårKultur deltar också i kampanjen #plastfriskärgård #muovitonsaaristo.

VårKultur förverkligas 6.4-22.4 av närmare 50 olika aktörer, bl.a. kultursektorerna i Pargas, Kimitoön och (svenska) Åbo, bibliotek, museer, projekt, organisationer, företag, föreningar och enskilda konstnärer. Sydkustens landskapsförbund koordinerar samarbetet.

Läs mera om programmet på www.varkultur.fi eller på www.facebook.com/varkultur.


Lena Långbacka
044-544 3348
lena.langbacka(at)sydkusten.fi


Bilden visar till höger ett stilleben byggt av konststuderande vid Åbo Akademi, inspirerat av målningen till vänster, Giuseppe Arcimboldos målning Vertumnus, Rudolf II, målad på 1590-talet.