Då kultur möter teknik

21.10.2019 kl. 14:25
Under höstlovet skapade 20 barn i åk 2-5 en interaktiv utställning i Pargas bibliotek med hjälp av ordkonst, bildkonst och teknik.

Det var två intensiva höstlovsdagar för deltagarna i lägret "Då kultur möter teknik". Tillsammans med ledarna Paola Fraboni (Sydkustens ordkonstskola), Stella Tiisala (Konstskolan Pictura) och Linda Mannila (Make IT Finland) skapades och visualiserades berättelser som även fick ljud- och ljuseffekter. Resultatet kan nu ses i Pargas bibliotek.

Barnen delades in i tre grupper, som alla skapade en egen del av utställningen. Fantasin flödade när de funderade på berättelser som på något sätt skildrar mörker och ljus. En grupp berättar om ett ufos nödlandning, en annan om hästar i ett stall och den tredje gruppen skrev en framtidsfantasi om en jätte och en ung flicka på planeten Saturnus.

De fantasifulla alstren finns till påseende i Pargas bibliotek fram till 22.11. De tekniska lösningarna med ljud- och ljuseffekter är igång på tisdagar och torsdagar kl. 16-19 och på lördagar kl 11-13. Utställningen kan också förevisas enligt överenskommelse.

Lägret kunde förverkligas tack vare stöd från Svenska Tekniska Vetenskapsakademin i Finland (STVIF), Lions Club Parainen-Pargas och Pargas stad.

Lena Långbacka
044-544 3348
lena.langbacka(at)sydkusten.fi