Hållbart Hantverk

10.03.2020 kl. 13:55
Det årliga åboländska kultursamarbetet VårKultur handlar i år om handens kunskap.

Målet är att så mångsidigt som möjligt lyfta fram hantverkets betydelse och samtidigt låta regionens hantverkare visa vad de gör. Det finns mycket att berätta om och vi har glädjen att kunna bjuda på en mängd program av kurser och verkstäder, utställningar, arbetsdemonstrationer, diskussioner, presentationer och mycket mer av över 50 medarrangörer. En röd tråd i programmet, som förverkligas 1-19.4, är hållbarhet och återvinning, något som verkar vara en självklarhet för många hantverkare.

Torsdagen den 12 mars utkommer VårKulturs informationstidning. Den distribueras med Åbo Underrättelser till alla tvåspråkiga hushåll i Åbotrakten. Om du inte får den i din postlåda så publiceras den även på både ÅU:s webbplats och på www.varkultur.fi. Dessutom trycks tidningsbilagan i 500 extra exemplar, så det finns många möjligheter att ta del av innehållet.

Du kan också läsa tidningen här.

Det lönar sig att kolla programmet och ta vara på möjligheten att gå på kurs och lära sig något nytt, följa med någon hantverkare i arbete, kolla utställningar, bygga insektshotell, skapa påskägg till gemensamma påskträd eller delta i tävlingen ”Vad heter redskapet?”, där huvudvinsten är ett museikort.

Vad vore världen utan hantverk?

Välkommen!


Lena Långbacka
Platschef
044-544 3348, lena.langbacka(at)sydkusten.fi