Pedagogiskt material

30.03.2020 kl. 18:02
Sydkusten ger ut stödmaterial för unga läsare. Materialet finns nu samlat på webben.

De nya materialen ska stöda modersmålsundervisningen på distans och ger fördjupning till ungdomsböckerna Underfors av Maria Turtschaninoff och ZOO #1: Virala genier av Ted Forsström och Kaj Korkea-aho. Uppgifterna är utformade av de finlandssvenska läsambassadörerna Amanda Audas-Kass och Henrika Andersson.

ZOO #1: Virala genier är den första boken i en skratta-högt serie om tonårspojken Atlas. Det pedagogiska materialet innehåller såväl frågor som skriv- och läsuppgifter och en del interaktiva uppgifter som eleven kan göra under läsningens gång. Materialet omfattar hela boken med uppgifter för varje enskilt kapitel och integrerar även tv-serien som YLE sänder våren 2020. Boken finns nu också att läsa på det digitala skolbiblioteket Ebban.fi.

Underfors är en urban fantasy-roman där realistisk tonårsvardag möter det övernaturliga. Det pedagogiska materialet innehåller såväl frågor som skriv- och läsuppgifter och en del interaktiva uppgifter som eleven kan göra under läsningens gång. Materialet omfattar hela boken med uppgifter för varje enskilt kapitel. Boken finns som e-bok på Ebban.fi och även som pdf på Förlaget M:s hemsida.

Nya material för yngre barn

För de yngre barnen finns bland annat uppgifter till Henrika Anderssons barnbok Nagu-nalles egen bok. Boken lämpar sig väl för skolbarn och för högläsning med yngre barn.

I materialbanken, som fylls på efterhand, hittas också ordkonstuppgifter och stödmaterial till bokpaket för åk1, åk 5 och daghem utarbetade av Sydkustens ordkonstskola.

Alla material kan laddas ner och en del finns att få i tryckt version på förfrågan. Materialen får användas fritt i undervisning och fritidsverksamhet.

För närmare info kontakta
lasambassadoren(at)sydkusten.fi
ordkonst(at)sydkusten.fi

Till materialet


Maja Ottelin
Planerare, Sydkustens ordkonstskola
maja.ottelin(at)sydkusten.fi
tfn: 045-8944 089