Levande julkalender i Pargas

28.11.2018 kl. 11:17
Teaterboulage i Pargas bjuder tillsammans med Sydkustens landskapsförbund på en annorlunda julkalender: ”Maskarnas jul”.

Julkalendern är en berättelse indelad i 24 scener eller ”luckor” som kan ses under december på Gamla Malmen i Pargas.Varje dag ”öppnas” en ny lucka och en kort scen spelas upp, helt gratis.

Huvudpersoner i berättelsen är daggmaskarna Daggmar och Daggobert, bekanta från pjäsen ”Kalabalik i komposten”. De två maskarna har vaknat och får höra talas om ”hjulkalendrar”, ”hjulbord” och annat som hör julen till. De tolkar förstås allting på sitt eget maskvis och då blir det många knutar på tråden. De ger sig iväg för att varna vännen Egil Igelkott för “hjulen” som är i antågande. På vägen hinner de glömma bort vart de är på väg, tappa bort sig, träffa nya vänner och hamna i livsfara. Samtidigt får de lära sig en hel del om vad julen egentligen är.

Luckorna ”öppnas” på Gamla Malmen i Pargas kl. 17.00 på vardagar och 13.30 på veckoslut och helgdagar, med undantag för Luciadagen 13.12 och julafton 24.12. Den 13.12 samarbetar Teaterboulage med Folkhälsan i Pargas och julkalenderns karaktärer är en del av Luciatåget. Den sista luckan, 24.12, kommer endast att visas på Teaterboulages webbplats och Facebook-sida.

Arrangör för julkalendern är föreningen Teaterboulage Yhdistys rf i samarbete med Sydkustens landskapsförbund.

Mera information

www.teaterboulage.fi
www.facebook.com/Teaterboulage

Ordkonstskolan söker nya lärare

Sydkustens ordkonstskola rekryterar lokala ordkonstlärare i tre olika regioner; Östra Nyland, Åboland och huvudstadsregionen.Läs mera »
21.05.2019 kl. 15:00

Sydkustens ordkonstskola fick pris

Årets Hugo Bergroth-pris på 5 000 euro tilldelades Sydkustens ordkonstskola. Läs mera »
17.05.2019 kl. 11:00

Ebban premierar skolor

Svenskbacka skola i Kervo och Österby skola i Ekenäs premieras av Ebban för flitig läsning av e-böcker och ljudböcker.Läs mera »
15.05.2019 kl. 09:06