VårKulturs vårutfärd

20 Maj 2019, 09:00 - 16:00

Välkommen med för att bekanta dig med företagare på Kimitoön

Resan fungerar som en avslutning på VårKulturveckorna.

Kl 9.00 Bussen startar från Pargas busstation. Du kan stiga på även längs Pargasvägen, i Krossi, St Karins och längs Kimitovägen. Meddela vid anmälan var du stiger på.

10.30 Vi besöker Rosendalen där Solveig Friberg berättar om honungsproduktionen och sin mångsidiga trädgård.(Fb Rosendalen)

12.00 Lunch I Café Adele till självkostnadspris. Anu Taivainen är en mästare på att trolla fram mat som till 98% består av råvaror från Kimitoön. Cafeét har egna odlingar. (Fb Café Adele)

Efter lunchen får vi en presentation av Matkultur på Sagalund. (www.sagalund.fi)

13.30 Vi besöker café Cake My Way och träffar Riitta, som vann tävlingen Hela Finland Bakar. (Fb Kahvila CAKE MY WAY)

14.00 Vi börjar hemfärden med ett stopp för inköp vid Närboden, där också mathantverkaren Sabina finns på plats. Hennes prisbelönta produkter väntar på butikshyllorna. (Fb Närboden Lähipuoti)

ca 16.00 Bussen anländer till Pargas busstation.

Anmäl dig senast den 16.5 till margot.wikstrom(at)pargas.fi eller lena.langbacka(at)sydkusten.fi

Resan arrangeras av projekt KulTa i samarbete med VårKultur/Sydkustens landskapsförbund.



Plats
Kimitoön