Julkalendrar

10.12.2019 kl. 10:05
Det bjuds på många olika former av julkalendrar i adventstid. Här tips på några.

Ebban bjuder på operations Snöflinga, ett äventyr om några björnar som ger sig ut för att hjälpa två stjärnor rädda julen. Kalendern passar kanske främst för lågstadieelever, men visas för alla Ebbananvändare. Den är gjord av föreningen Fibul rf, föreningen för finlandssvenska författare och illustratörer av barn- och ungdomslitteratur. Det är Nadja Andersson och Sanna Sofia Vuori som står för berättelsen och bilderna.

Läs mera här


De finlandssvenska läsambassadörerna Henrika Andersson och Amanda Audas har en julkalender på läsambassadörernas instagramkonto. Varje dag bjuds på ett smakprov ur en finlandssvensk bilderbok.

Kolla här


I Pargas bjuder den lokala teaterföreningen Teaterboulage på den levande julkalendern Cucu och Bosmina väntar på julen. I huvudrollerna ser vi två vattenloppor som råkar ut för både det ena och det andra medan de väntar på julen. Live kan man träffa lopporna och diverse andra karaktärer torsdag-söndag, medan berättelsen fortsätter på webben måndag-onsdag. Det är andra året i rad som Teaterboulage på det här sättet underhåller barnfamiljer och andra i decembermörkret.

Läs om kalendern här

Kolla in webbluckorna här


Finlands Svenska Idrott utmanar alla skolor, eftisar och daghem att vara med i årets julkalender för barn! Julkalendern JULKUL består av en kort videosnutt som visar dagens rörelse. Det ger lärare och pedagoger ett färdigt upplägg med aktiviteter som alla barn kan vara med på. Man kan till exempel börja varje morgon med att tillsammans öppna dagens lucka eller ta en rörelsepaus under dagen. 

Läs mera här


Trevlig adventstid!Lena Långbacka
Platschef
044-544 3348
lena.langbacka(at)sydkusten.fi