Högklassig utbildning.
Livskraftig kultur.
Meningsfull fritid.
På svenska.

Aktuellt

Ordkonstskolan samarbetar med HBL Junior

Eleverna i ordkonstskolan skriver fantastiska texter. Texter mår bra av att möta läsare. Det här läsåret samarbetar Ordkonstskolan med Hbl Junior. Dikter som är skrivna av våra begåvade ordkonstelever publiceras i nästan varje nummer av Hbl Junior. Läs mera »

Verktygsbacken - en skattkista för textskapande

Läs- och skrivfrämjande går hand i hand. Bibliotekspedagog Johanna Häggblom tar sig an Skrivande skola och “Verktygsbacken” ur ett läspedagogiskt perspektiv. Tillsammans är ledordet. Läs mera »
22.11.2022 kl. 14:00

En timme om poesi

Vill du veta mer om hur du kan arbeta med poesi i din grupp? SFV och Sydkustens ordkonstskola bjuder in till En timme om poesi tillsammans med Hanna LundströmLäs mera »
14.11.2022 kl. 13:31

Sydkusten ordnar fortbildningen Kreativt skapande & socialt lärande

Fortbildningen ger redskap och kunskaper i att stärka barns sociala kompetens och uttrycksförmåga genom lek, skapande och kreativa metoderLäs mera »
01.11.2022 kl. 15:12

SYDKUSTENS WEBBPLATSER

BLOGG

Ljus i novembermörkret

När björnarna går i ide, människorna ställer om klockan och ordkonsteleverna har utställning!Läs mera »
Monica Martens-Seppelin
08.11.2022 kl. 09:07

Skriva och läsa är roligare tillsammans

Under Helsingfors bokmässa arrangerade Sydkustens ordkonstskola två scenprogram som fint illustrerar att läsande och skrivande mår bra av sammanhang. Läs mera »
Katja von Wendt
02.11.2022 kl. 08:59
Bild av boken En bro av poesi

En bro av poesi – ett språklyft för barn och vuxna

Under de närmaste veckorna kommer massvis av sexåringar i Finland att få möjligheten att bli poesiläsare. Det är fråga om boken En bro av poesi, en antologi som Svenska Akademien tagit initiativ till och som Svenska folkskolans vänner nu ger som gåva åt förskolebarn i svenskspråkiga förskolor i Finland. Läs mera »
Hanna Lundström
25.10.2022 kl. 12:48

BLANKETTER

Reseräkningar, logor, m.m.