För kultur
och utbildning
på svenska- i våra medlemskommuner

Beskrivning

Med stöd från Undervisnings- och kulturministeriet har ordkonstskolan producerat virtuella ordkonstverkstäder för skolor och korta poesifilmer för småbarnspedagogiken.

Ordkonstlärarna Lotta Sanhaie och Linda Sundberg håller virtuell ordkonstlektion.

Virtuella ordkonstlektioner och poesifilmer

Sydkustens ordkonstskola har gjort tre virtuella ordkonstverkstäder för skolklasser och tio kortfilmer för småbarnspedagogiken.Läs mera »
01.03.2021 kl. 12:42
En smed i arbete.

Hållbart hantverk 2.1

Det åboländska kultursamarbetet VårKultur infaller i år 1-19.4 och har temat Hållbart hantverk 2.1. Sydkusten koordinerar programmet som innehåller bland annat utställningar, guidningar, påskträd och ryamaraton.Läs mera »
23.02.2021 kl. 09:13
Närbild av en del av en klätterställning.

Satsa på eftermiddagsverksamhet!

Sydkustens tema nummer två inför kommunalvalet handlar om behovet av satsningar på morgon- och eftermiddagsverksamhet.Läs mera »
16.02.2021 kl. 12:43

SYDKUSTENS WEBBPLATSER

BLOGG

Skrivbord med böcker och pennor och dator där inledningen till bloggtexten syns

Skrivande förebilder

Att föräldrar ska högläsa och vara läsande förebilder för sina barn har de flesta hört talas om. Men att som förälder vara en skrivande förebild eller att skriva tillsammans med sitt barn är väl ändå att ta i? Läs mera »
Annette Kronholm-Cederberg
25.02.2021 kl. 08:35
BallongerKalasets koreografi  Under pandemins år har sedvanor, konventioner och vardag rubbats. För en del har det varit mer än en grundläggande omvälvning, men så gott som alla har på något sätt fått rucka på sina rutiner.   För att tänka nya tankar och

Kalasets koreografi

Under pandemins år har sedvanor, konventioner och vardag rubbats. Läs mera »
Matias Österberg
18.02.2021 kl. 09:55

Läsningens gåva

Böcker har alltid varit en viktig del av mitt liv. Jag har dem mycket att tacka och hoppas att alla får uppleva samma läsglädje som jag fått.Läs mera »
Tove Tiedemann
11.02.2021 kl. 08:09

BLANKETTER

Reseräkningar, logor, m.m.