Håll läskalas under Read Hour

07.09.2022 kl. 09:42
Read Hour-kampanjen firar i år läsning för fjärde gången på FN:s dag för läskunnighet 8.9

Read Hour är ett evenemang startat av Barn- och undomsstiftelsen in Finland för att fira läskunnighetsdagen. Vem som helst kan delta i Read Hour genom att sätta sig ner och läsa en timme den 8.9 kl. 19.00. I år får man gärna läsa böcker som handlar om betydelsen av fred och vänskap.

Read Hour är ett ypperligt tillfälle att samlas kring läsning med dina nära och kära. Passa på att göra det mysigt med filtar, kuddar och ljus och samla familjen eller några vänner till ett litet läskalas. Att läsa är ett fint sätt att umgås vare sig ni läser högt för varandra eller läser själva i var sin bok. Att som vuxen visa upp sin läsning för barnen är också otroligt viktigt. De behöver se läsande vuxna för att själva bli läsare. Så passa på att delta, passa på att läs och dela gärna din lässtund med någon som är viktig för dig.

Sydkusten jobbar läs- och skrivfrämjande med många olika projekt och verksamheter och deltar i Read Hour.  Mer information om Read Hour hittar du på: https://readhour.com/sv/

Emilia Christiansen och projektets logo

Skolbesök visar vägar till småbarnspedagogiken

Emilia Christiansen har redan träffat över 2 500 ungdomar för att tala om småbarnspedagogik och locka unga till studier och jobb inom branschen. Höstens skolturné är snart över men besöken fortsätter våren 2024.Läs mera »
27.11.2023 kl. 16:12
Utbildningsplanerare Matias Österberg

Nu kartläggs personalläget inom småbarnspedagogik

Sydkusten samlar information om personaltillgången och personalens behörighet i Finlands tvåspråkiga kommuner. Matias Österberg har hand om kartläggningen som pågår under slutet av året.Läs mera »
23.11.2023 kl. 16:23
Itha O'Neill

Tre frågor till Itha O'Neill

Konstmuseet Amos Rex chefskurator är en av talarna på kulturseminariet den 28.11. Anmäl dig senast den 17.11 för att delta i seminariet som handlar om att göra kulturtjänster mera tillgängliga.Läs mera »
08.11.2023 kl. 14:58