Som fisken i vattnet

11.11.2019 kl. 08:40
Sydkusten medverkar i berättarfestivalen Seaside Stories Festival i Hangö.

Berättarfestivalen Seaside Stories ordnas i Hangö 14-17 november. Programmet innehåller inspirerande föreställningar och workshopar för barn, unga och vuxna, berättarcaféer, författarbesök, open mic, människomöten och mycket mer.

Sydkusten medverkar på fredag kväll och bjuder tillsammans med Åbo berättarcafé på en berättarstund med smakbitar utgående från ett stilleben med fiskmotiv.

Berättarstunden bjuder på en sillsallad av berättelser och ramsor från Tvåflodslandet till strömmingsmarknaden, från fiskare i Skottland till rika mamma i Nagu, om havsdjur och sjöjungfrur, om livet under och på ytan, om kärlek och avund, om liv och död.

Texter av bl.a. H.C. Andersen, Duncan Williamson, Lennart Hellsing och ur Finlands svenska folkdiktning.

Det bjuds även på smakbitar från skärgården, skärgårdslimpa och strömming.

Under kvällen utlottas konstverket Modernt stilleben med fiskmotiv skapat av Veronika Ringbom. Lotter á 2€ till försäljning. Intäkterna går till att stöda den nygrundade föreningen Åbo berättarcafé rf.

Fritt inträde

---
Kvällen arrangeras av Seaside stories i samarbete med Åbo Berättarcafé och Sydkustens landskapsförbund.

Åbo Berättarcafé har verkat i fem år och håller månatliga träffar med gemensamt berättande och associerande kring olika teman. Hösten 2019 har föreningen registrerat sig som förening.

Sydkustens landskapsförbund r.f. upprätthålls av 16 tvåspråkiga kommuner i södra Finland. Förbundet jobbar kontinuerligt med ordkonst och språkstimulerande projekt samt med att på olika sätt stöda muntligt berättande.


Läs mera om festivalen här


Lena Långbacka
044-544 3348
lena.langbacka(at)sydkusten.fi

Flerformsutbildning inom småbarnspedagogik

Åbo Akademi har erhållit finansiering från undervisningsministeriet tillsammans med de andra finländska universiteten för att förverkliga en flerformsutbildning (distansstudier, närstudiedagar etc).Läs mera »
25.06.2020 kl. 13:20

Anmälan till höstens ordverkstäder öppnar

Från och med torsdag 18.6 kan nya elever anmäla sig till Sydkustens ordkonstskola.Läs mera »
15.06.2020 kl. 14:46

Sydkusten stärker sitt team inom ordkonsten

Sydkustens landskapsförbund r.f. har valt fil.mag. Katja von Wendt till ny planerare inom ordkonstverksamhetenLäs mera »
10.06.2020 kl. 08:11