Läsambassadör Amanda Audas-Kass och boken Nattens drottning av Eva Franz.

Imponerande resultat i Läskarnevalen

12.05.2021 kl. 15:16
Hela 847 elever i åk 5 deltog i april i Läskarnevalen och det imponerande resultatet slog oss med häpnad. Idag var det avslutningsfest och prisutdelning.

Läskarnvalen överträffade läsambassadörernas förväntningar med råge. Tänk om vi får med tjugo klasser, sa vi till varandra i mars. Vi fick 48. Tänk om de läser jättemycket, sa vi. Och eleverna läste oerhört jättemycket.

Tillsammans har de deltagande klasserna läst otroliga 1 291 424 sidor - ett tecken på att alla verkligen har gjort sitt bästa och satsat stort på läsningen under tävlingstiden. Allra mest läste eleverna i åk 5 i Kållby skola i Pedersöre. Klassen vinner varsitt exemplar av Eva Frantz nya bok Nattens drottning och ett presentkort för kunna fira segern med godsaker i klassen.

Andra pris, fem exemplar av boken och ett presentkort för godsaker, lottades ut bland alla deltagare i samband med dagens avslutningsfest. Här hade Replot-Björkö skola störst tur, grattis till er! Osannolikt nog var det samma klass som också knep segern i den kahoot-tävling med boktips som ordnades på dagens avslutning så turen bor helt klart på Replot i Korsholm. 

Också fem stjärnläsare belönades med pris. De här eleverna har antingen läst väldigt mycket under Läskarnevalen eller överträffat sig själva under tävlingens gång. De fem stjärnläsarna är Eddie Nyvall i Munsala skola i Nykarleby, Anna-Karin Nordell i Amosparkens skola på Kimitoön, Lea Snickars i Övermark skola i Närpes, Thuraia Kubtan i Lagmans skola i Jakobstad och Sisu Niemelä i Övermalax skola i Malax. Hurra för alla stjärnläsare och för alla andra deltagare i den första Läskarnevalen någonsin!

Läskarnevalen 2021 ordnades av de finlandssvenska läsambassadörerna i samarbete med de kommuner som ingår i På läsande fot-projektet. Vi hoppas på en ny Läskarneval nästa läsår.


Amanda Audas-Kass
Läsambassadör
amanda.audas-kass(at)sydkusten.fi
+358 (0)50 309 9782

 

En tonad bild i gråblått, med två ordkonstelever skymtar. På det Sydkustens ordkonstskolas logo.

Ordkonstskolan söker timlärare

Sydkustens ordkonstskola växer och rekryterar nu lokala ordkonstlärare i Helsingfors, Raseborg och Sibbo.Läs mera »
16.06.2021 kl. 18:12

Det gäller vår framtid

Ett av Sydkustens teman inför kommunalvalet handlar om vikten av att det finns behöriga lärare och tillräcklig elev-och studiehandledning samt elevvård i skolorna.Läs mera »
11.06.2021 kl. 08:10
Sydkustens nya projektkoordinator Emilia Christiansen.

Emilia Christiansen vald till projektkoordinator

Sydkusten har valt PeM och medianom Emilia Christiansen till koordinator för projektet Småbarnspedagogiken - ett framtidsjobb. Projektet inleds i augusti.Läs mera »
07.06.2021 kl. 17:30