En magisk kväll

06.02.2023 kl. 09:00
Torsdagen den 9 februari kl.18-19 erbjuds alla potterister en möjlighet att snusa på sin favoritvärld!

Det finns litterära världar man bara inte kan slita sig ifrån, världar som är så helgjutna och förtrollande att det inte spelar någon roll hur länge sedan man stängde bokens pärmar, de lever ändå kvar som verkligheter man längtar till.

Vem vill inte sitta på vedbodtaket på picknick och smygkika på en kringelbakande Abbe? Vem har inte drömt om att få guldbiljetten och besöka chokladfabriken? Vem har inte famlat lite extra runt bakväggen i garderoben i hopp om att hitta ett snöindränkt Narnia på andra sidan?

Och så finns förstås den magiska värld som alla - mugglare, trollkarlar och häxor bara inte kan få nog av - J.K. Rowlings Harry Potter-universum. Tänk att ramla in på perrong 9 ¾ och få stiga på Hogwartsexpressen, tänk att få ett acceptansbrev via ugglepost eller flyga på Rensoparen, delta i quidditch eller fånga den gyllene kvicken? Eller smyga omkring i den förbjudna korridoren, lära sig trolldryckskonst under professor Snapes vakande öga, möta kentaurer eller övertyga svartalfer om att få besöka något av valven på Gringotts?

Torsdagen den 9 februari kl.18-19 erbjuds alla potterister en möjlighet att snusa på sin favoritvärld! Ordkonstskolans redan nu traditionella Harry Potter-inspirerade kväll för denna gång deltagarna rakt in i den tredje boken, Harry Potter och fången från Azkaban och några av de nya skolämnen som Harry, Ron och Hermione studerar detta läsår. Man behöver inte ha läst boken för att kunna delta och vi försöker att inte avslöja något som förstör läsupplevelsen för de HP-entusiaster som ännu har denna bok framför sig.

Ta chansen och delta i en härlig Hogwarts-kväll tillsammans med andra fantaster! Det utlovas allt möjligt skojigt om bland annat magiska djur, försvar mot svartkonster och spännande spådomskonst innan vi är färdiga med kvällens fuffens.

Ordkonstlärarna Paola Fraboni och Linnéa Holmberg lotsar deltagarna genom skoldagen och Risto Korhonen från Ilona IT säkerställer den magiska distansuppkopplingen.

Välkomna: http://tiny.cc/harrypotterevening 

Katja von Wendt
Pedagogisk planerare
katja.von.wendt(at)sydkusten.fi

Katja von Wendt