Högklassig utbildning.
Livskraftig kultur.
Meningsfull fritid.
På svenska.

Aktuellt

Sydkustens riksdagsvalsprogram

Inför riksdagsvalet och kommande regeringsbildning önskar Sydkustens landskapsförbund ta upp några viktiga frågor gällande utbildning, kultur och fritid på svenska och som vi hoppas att lyfts fram i stundande riksdagsval. Läs mera »

Välbefinnande i arbetslivet – konkreta verktyg för att må bra på jobbet

Sydkusten ordnar 15.4 seminarium för personal inom småbarnspedagogikenLäs mera »
24.03.2023 kl. 13:01
Porträttbild av Vippe Leminen, en vithyad person med brunt hår ler mot kameran. Vippe har på sig en brokig mångfärgad kragskjorta. Bilden är tagen från midjan uppåt. Bildens bakgrund omfattas av ett skogslandskap.

Vippe Leminen ny projektledare på Sydkusten

Sedan medlet av mars jobbar fil.mag. Vippe Leminen som projektledare på Sydkustens landskapsförbund i SKAPA-projektet Kulturskolor – Diskussionforum för konstundervisningen på svenska i Finland.Läs mera »
22.03.2023 kl. 15:23
Educa-material

Nu är det dags – Educa här kommer vi!

Educa mässan, den största mässan inom utbildningssektorn i Finland, inleds imorgon 27.1 och här på Sydkustens landskapsförbund är vi redo att träffa er och välkomna er till vår monter.Läs mera »
26.01.2023 kl. 15:31

SYDKUSTENS WEBBPLATSER

BLOGG

Tamburbibliotek på ett daghem

Tamburbiblioteken vill nå även småbarnsfamiljer som sällan besöker biblioteket

Med tamburbiblioteken vill projektet Rätt bok på rätt plats nå familjerna med läsning i deras vardag. Fint framställda bilderböcker som möter dem när de stiger in på daghemmet gör det lätt för dem att låna och läsa barnlitteratur i hemmet.Läs mera »
Mikael Gros, projektledare
17.03.2023 kl. 08:38
Bild på bokslukaren.org

Den nordiska bokslukaren bjuder på bilderboksbuffé

Det här är en vecka då det skimrar lite extra kring barnlitteraturen, det här är nämligen veckan då världens ledande barnboksmässa äger rum i Bologna: La Fiera del Libro per Ragazzi, på engelska kallad Bologna Children's Book Fair. Läs mera »
Hanna Lundström
09.03.2023 kl. 16:37

Några minuter av skratt och glädje

Röster hördes redan från första våningen. Det var söndag eftermiddag och när klockan närmade sig 14 hade stadshuset i Pargas fyllts.Läs mera »
Paola Fraboni
14.02.2023 kl. 18:17

BLANKETTER

Reseräkningar, logor, m.m.