Sydkusten stärker sitt team inom ordkonsten

10.06.2020 kl. 08:11
Sydkustens landskapsförbund r.f. har valt fil.mag. Katja von Wendt till ny planerare inom ordkonstverksamheten

Planeraren ska bl.a. undervisa i ordkonst, planera undervisningen, utveckla nya metoder och ytterligare stärka det professionella team som nu jobbar inom ordkonstverksamheten.

Fil.mag. Katja von Wendt har en gedigen erfarenhet som lärare i modersmål inom den grundläggande utbildningen och i gymnasiet. von Wendt inleder sitt arbete i augusti och kommer bland annat att planera den nya ordkonstledarutbildningen som startar i november 2020.

- Jag ser fram emot att få vara med och utveckla ordkonstverksamheten, säger Katja von Wendt. Jag vill stärka barnens förmåga och glädje att uttrycka sig i ord och skrift och också bidra till att öka intresset för litteratur och det egna modersmålet.

Sydkustens landskapsförbund har arrangerat ordkonstverksamhet sedan 1994 och sedan 2014 i Sydkustens ordkonstskolas regi. Årligen deltar 400 barn och unga i Sydkustens ordkonstskolas regelbundna undervisning i 10 kommuner. Därtill arrangeras olika former av ordkonstprojekt, -verkstäder och -klubbar för att väcka intresset för språket genom fantasi och lek.

Ordkonstskolan vid Sydkusten premierades ifjol med Hugo Bergroths-priset för sin inspirerande, mångsidiga och målmedvetna verksamhet.


Läs mer om ordkonstskolans verksamhet på www.ordkonst.fi

 

För mera uppgifter, vänligen kontakta

Monica Martens-Seppelin, rektor för Sydkustens ordkonstskola tfn 050 330 8234, monica.martens-seppelin@sydkusten.fi

Christel Björkstrand, direktör, tfn 050 351 3038, christel.bjorkstrand@sydkusten.fi

 

Läshörna i Norrvalla med bokhylla, soffa och fåtölj.

Läshörnor på sommarläger

Sydkustens projekt Läsning i Laget ordnar Läshörnor vid sommarläger med idrottstema. Tanken är att uppmuntra till läsning på platser där idrottande barn och unga rör sig.Läs mera »
21.06.2021 kl. 14:23
En tonad bild i gråblått, med två ordkonstelever skymtar. På det Sydkustens ordkonstskolas logo.

Ordkonstskolan söker timlärare

Sydkustens ordkonstskola växer och rekryterar nu lokala ordkonstlärare i Helsingfors, Raseborg och Sibbo.Läs mera »
16.06.2021 kl. 18:12

Det gäller vår framtid

Ett av Sydkustens teman inför kommunalvalet handlar om vikten av att det finns behöriga lärare och tillräcklig elev-och studiehandledning samt elevvård i skolorna.Läs mera »
11.06.2021 kl. 08:10