Flerformsutbildning inom småbarnspedagogik

25.06.2020 kl. 13:20
Åbo Akademi har erhållit finansiering från undervisningsministeriet tillsammans med de andra finländska universiteten för att förverkliga en flerformsutbildning (distansstudier, närstudiedagar etc).

Flerformsutbildningen kommer leda till att de studerande som går utbildningen examineras till lärare inom småbarnspedagogik/pedagogie kandidat, 180 sp. Antagningen kommer ske våren 2021 och Åbo Akademi kommer ha minst 20 studieplatser.


För att vara antagningsbar behöver den sökande ha

     Universitetsbehörighet
     Avlagt 25 sp grundstudier i pedagogik/småbarnspedagogik
     Ha relevant  arbetserfarenhet om minst 10 månader från daghem
     Avlagt lärarlämplighetsprov
 

Grundstudier i pedagogik/småbarnspedagogik ordnas under nästa läsår (2020-2021)  via det öppna universitetet eller som extra studerande genom det öppna universitet på utbildningen dagtid. Anmälningen kommer att ske under den första delen av hösten.
Läs mer här.

Vill du få information i början av hösten om utbildningen kan du fylla i denna blankett (länk) med uppgifter och även ställa frågor via den (öppen till 14.8.2020).
 

Läshörna i Norrvalla med bokhylla, soffa och fåtölj.

Läshörnor på sommarläger

Sydkustens projekt Läsning i Laget ordnar Läshörnor vid sommarläger med idrottstema. Tanken är att uppmuntra till läsning på platser där idrottande barn och unga rör sig.Läs mera »
21.06.2021 kl. 14:23
En tonad bild i gråblått, med två ordkonstelever skymtar. På det Sydkustens ordkonstskolas logo.

Ordkonstskolan söker timlärare

Sydkustens ordkonstskola växer och rekryterar nu lokala ordkonstlärare i Helsingfors, Raseborg och Sibbo.Läs mera »
16.06.2021 kl. 18:12

Det gäller vår framtid

Ett av Sydkustens teman inför kommunalvalet handlar om vikten av att det finns behöriga lärare och tillräcklig elev-och studiehandledning samt elevvård i skolorna.Läs mera »
11.06.2021 kl. 08:10