Hållbart Hantverk 1-19.4

13.02.2020 kl. 16:31
På Sydkusten arbetar jag med det åboländska kultursamarbetet VårKultur.

Årets tema är hållbart hantverk. Att vara koordinator för VårKultur är ett inspirerande, fritt och roligt jobb. De kreativa människorna jag träffar, historierna jag får ta del av, platserna jag får besöka, idéerna som flyter på och sedan blir till verklighet, sådant gillar jag.

Teori möter praktik i ett virrvarr av diskussioner, brainstorming, tillverkning samt fotografering av proton och produkter, möten, mejl, telefonsamtal, deadlines, stavfel och formulär... allting samsas och blir till en arbetsvardag, min arbetsvardag. Jag har turen att ha fina arbetskompisar och korridorkolleger att dela allting med. Jag har också intresserade vänner och en nyfiken familj som frågar och funderar, vad är det där VårKultur riktigt...

Hållbart hantverk, vad betyder det för dig? Bilden av vad det betyder för årets VårKultur bli tydligare arbetsdag för arbetsdag. VårKultur 2020 (1-19.4) kommer att blir en mångsidig och intressant helhet, bestående av varierande hantverksaktiviteter. Det blir kurser, träffar, bruncher, öppna arbetsrum och verkstäder, påskträd, vandringar, utställningar, marknader osv.

Passa på att ta del av programmet som de olika aktörerna på Kimitoön, i Pargas och i Åbo bidrar med, du kan medverka rent fysiskt och genom sociala medier. Kom modigt med och delta på ditt eget sätt. Jag hoppas att vi råkas i svängarna.
 

www.varkultur.fi
www.facebook.com/varkultur
www.instagram.com/varkultur


Mariella Kronström
Koordinator för VårKultur
mariella.kronstrom(at)sydkusten.fi
044-544 3348

Foto: Lasse Andersson

 

Mariella Kronström