Positiv feedback

29.05.2020 kl. 07:56
Går det bra eller går det som vanligt? Så brukar ibland en arbetskamrat skämtsamt fråga mig.

Bra fråga, den här våren gick nog väldigt lite som vanligt, men en del saker gick bra i alla fall.

Vi i VårKultur-arbetsteamet efterlyste feedback över hur aktörerna ansett att saker och ting planerats, förverkligats, hanterats och anpassats inför och under årets VårKultur (tema hållbart hantverk, 1-19.4). Det var glädjande att läsa responsen. VårKultur upplevs som betydelsefullt och majoriteten av deltagarna ser fram emot att vara med igen nästa vår. Jag tänker passa på att dela med mig av några kommentarer vi fått:

“Det har varit en mycket bra "aura" kring VårKultur. Sydkustens arbetsteam har varit entusiastiskt och inspirerande, och det har känts som ett proffsigt och inkluderande "gräsrotsprojekt". All info och påminnelser har kommit i god tid, jag tycker att ni på Sydkusten har haft full koll på allt. Jag tror inte att man kan leda ett dylikt samarbetsprojekt på ett bättre sätt än vad ni har gjort. Det måste ha varit ett enormt arbete att hålla koll på all planering och allt program, och sammanställa översikter och info. Ni får vara stolta :)! Grattis!”

“Mångsidigt program med många orter, tummen upp!“

“Väckte nyfikenhet, bra!“

“Mycket mångsidigt, intressant, inkluderande och inspirerande“

“Hantverk och våra traditioner vad det än gäller är alltid intressant. Och via VårKultur serveras det som på silverfat.“

“Temat ligger helt rätt i tiden - äntligen - och jag ser fram emot nästa års nya försök att genomföra projektet. Det stora antalet deltagare, både proffs och "pysslare" och det maffiga programmet visar att "hållbart hantverk" är ett viktigt och angeläget tema.“

Jag läser och känner efter, att få sådan här respons känns ljuvligt. Att någon märker och uppskattar det vi tillsammans målmedvetet har arbetat för och med. Hur ofta ger och får du själv positiv feedback?

Tack för att du tog dig tid att läsa och hoppas blommorna på bilden gjorde dig på gott humör. Tack också till er alla som gav feedback angående årets VårKultur, det fick mig och resten av teamet att känna oss uppskattade och gav oss energi och arbetsglädje. Era kommentarer sporrade mig till att bättre komma ihåg att ge positiv feedback, det kräver lite men ger mycket. 

Läs mera om det åboländska kultursamarbetet VårKultur, som koordineras av Sydkusten, på www.varkultur.fi eller på www.facebook.com/varkultur.

 

Mariella Kronström
Koordinator för VårKultur
mariella.kronstrom(at)sydkusten.fi
044 544 3348

Mariella Kronström