En höst full av ordkonst för de minsta

03.09.2018 kl. 08:00
Sydkustens ordkonstskola ordnar tre olika serier med program för småbarnsfamiljer i huvudstadsregionen.

Dikter och rim som huvudingredienser ska locka småbarn och deras familjer att njuta av språklek och glad samvaro.

BABYPOESI – VAUVALORUJA på två språk

För familjer med babyer under ett år ordnas tvåspråkig babypoesi i samarbete med Esbo stadsbibliotek. Det blir sammanlagt 14 träffar fram till december med start på Entressebiblioteket i Esbo centrum fredagen den 7.9. Senare ordnas poesistunderna på Iso Omena bibliotek.

Familjer oberoende av hemspråk är välkomna att njuta av en mysig diktstund anpassad för babyer. Ordkonstledaren Lotta Sanhaie har sammanställt dikter på finska och svenska från finger- och tåramsor till samtida babydikter. Tvåspråkiga diktblad delas ut att använda som stöd och ta med hem efteråt.

Info om babypoesi på Entressebiblioteket här.
Info om babypoesi på Iso Omena biblioteket här.

RIMJAM gör entré på bokmässan och centrumbiblioteket

I Helsingfors startar en ny säsong med de populära rimjammen som riktar sig till barn 1–5 år med familjer.

Lördag 8.9 står Lilla Luckan värd för rimjammet ”Stor och liten”, det första av tio under höstsäsongen. Rimjam får kliva upp på helt nya arenor med program på Helsingfors bokmässa i slutet av oktober och på det nya centrumbiblioteket Odet där rimjammet ”Kalas och konfetti”  är en del av invigningsfestligheterna den 6.12.

Läs mera här.


Ordkonstledare Lotta Sanhaie rimjammar.

POESIMAGI mysiga rimstunder i Vanda

I Vanda är ordkonsthösten i gång på Barnens kulturcentrum Totem med fyra poesitunder för barn 0-3 år med familjer. Under svenska veckan i början av november kan man uppleva poesimagi på Totem i Myrbacka och på Barnens kulturcentrum Pessi i Dickursby. Ordkonstledaren Lotta Sanhaie inspirerar till olika sätt att njuta av dikter, från finurliga fingerlekar till mysig diktmassage.

Läs mera här.

Alla programmen är avgiftsfria och utan förhandsanmälan. Detaljerad info om tider och platser hittas på Sydkustens ordkonstskolas hemsida: www.ordkonst.fi/ordkonst/smabarnsordkonst/


Maja Ottelin
Ledande ordkonstledare, Sydkustens ordkonstskola
045-894 4089
maja.ottelin(at)sydkusten.fi