VårKultur 2020 virtuellt

01.04.2020 kl. 12:54
Det åboländska kultursamarbetet VårKultur 2020 har temat Hållbart Hantverk. Coronaepidemin satte käppar i hjulet och det mesta som planerats måste inhiberas.

Temat kommer ändå på olika sätt att uppmärksammas i framför allt sociala medier under tiden 1-19.4. VårKultur bjuder varhe dag på tips, idéer, gissningstävling, virtuella utställningar, tankar om hantverk, m.m.

Trots coronaviruset går det bra att kolla in regionens hantverkare och deras produkter, att handarbeta, skapa kreativa påskägg till Pargas stads eller egna påskträd, att bygga insektshotell, att se på virtuella utställningar, att delta i VårKulturtävlingen ”Vad heter föremålet?” eller att bonga hantverksprodukter i skyltfönster i Pargas.

VårKultur koordineras av Sydkustens landskapsförbund. Temahelheten har planerats i samarbete med kultursektorerna i Åbo, Pargas och Kimitoön samt med hantverkare, konstnärer, organisationer, företag, museer, föreningar, bibliotek, skolor, daghem, äldreomsorgen och andra aktörer för ett mångsidigt program. Vi tackar alla för ett gott samarbete och siktar på att kunna förverkliga de planerade publika programmen i ett senare skede och återkomma till en större temahelhet igen nästa år. Kanske också andra kommuner nappar på idén att komma med i samarbetet?

VårKultur har ordnats sedan 2007, varje år med olika teman, läs mera på www.varkultur.fi, www.facebook.com/varkultur eller följ oss på instagram @varkultur.


Lena Långbacka
Platschef
044-544 3348
lena.langbacka(at)sydkusten.fi