64440.jpg

Fantasiläger på gång

14.06.2018 kl. 09:25
"Portalen till hemligheternas borg" är årets tema på Sydkustens ordkonstskolas fantasiläger.

Förra veckan trivdes 25 barn på lägret på Labbnäs semesterhem i Kimitoön. Nu har vi flyttat lägerpackningen till Sopukka utbildningscentrum i Sibbo där 25 nya deltagare får uppleva borgen.

Våra läger samlar barn i åldern 9-13 på ett äventyr som varar i tre dagar och två nätter. Fantasilägret är ett övernattningsläger fyllt med ordkonstnärliga övningar som hör till temat. I år har vi valt ett tema som lutar mot genren fantasy och ett innehåll som behandlar sådant som alla kan identifiera sig med.

Portalen till Hemligheternas borg öppnas bara en gång på tusen år. I borgen bor en ande som uppmanar deltagarna att lära känna sig själva bättre. Om man lyssnar riktigt noga kan man höra hur växterna viskar i den förtrollade borgträdgården. Borgen är hem för fyra släkten, de av Porten, Tornet, Låset och Nyckeln. Uppgifterna som släkterna löser under lägrets gång ger svar på funderingar kring ens egenskaper, personlighet och beteendemönster och ger således bättre självkännedom. Samtidigt lär vi oss om våra styrkor och testar på metoder om hur vi kan övervinna våra rädslor.

Nu låter det kanske som vi sysslar med inåtvänt analyserande av våra egna känslor, men vi gör detta på ett roligt sätt. Och för att bevisa att vi inte glömt humorn ur allt detta, gå in och lyssna på den pinfärska vitspodden som en grupp skapat på lägret i Sibbo.

Du kan läsa mer om sommarens fantasiläger på lägerbloggen, hälsar alla ledare på lägret.
 

Iréne Poutanen
Ledande ordkonstledare
Sydkustens ordkonstskola

irene.poutanen(at)sydkusten.fi
045-894 4088